Starters (KOUD)
-
Proto piato - Anti pasti
-
Tzatziki
(opgeklopte Griekse volle yoghurt met verse knoflook, komkommer & dille)
5,5 -
Melitzana Baba Anoesch
(gegrilde aubergine mousse met verse tuinkruiden,knoflook & olijfolie)
6,5 -
Feta
(100% feta kaas uit Midden-Griekenland met olijfolie en verse oregano uit de bergen van Thracië)
5 -
Caprese
(mozzarella di Bufala met tomaat, basilicum & olijfolie)
7,5 -
Plateau de Mezé (vanaf 2 personen)
(royale proeverij van Mediterraanse hapjes zowel koud als warm)
9 p.p. -
Carpaccio el Classico
(dun gesneden runderhaas met rucola, vlokken van parmezaanse kaas, zonnebloempitten, zongedroogde tomtaatjes & een frisse dressing)
9,5 -
Garides Cocktail
(Noordzee garnalen geserveerd op een bedje van sla, cherrytomaatjes, komkommer & een eigen gemaakte cocktailsaus)
8,5
Starters (WARM)
-
Proto piato - Anti pasti
-
Keftedakia in salsa
(100% rundergehakt rolletjes in een tomaat-basilicumsaus)
5,5 -
Dolmadakia
(gevulde wijnbladeren met rijst, diverse tuinkruiden & geserveerd met tzatziki)
6,5 -
Feta saganaki
(gebakken 100% fetakaas in een krokant jasje met sesam & honing)
6,5 -
Midia Tiganita
(gebakken mosselen met ui, peterselie, knoflook & afgeblust met citroen)
9,5 -
Skoumbri Filetto
(licht gerookt-gegrilde makreelfilet met verse oregano, fijngesneden lente-ui & knoflookdressing)
7 -
Spanakopita
(filodeeg gevuld met een mix van verse bladspinazie & 100% fetakaas uit de oven)
6,5 -
Kotoboutaki
(6 gebakken kipkluifjes met piri piri saus)
7 -
Florines
(geroosterde zoete puntpaprika gevuld met een mix van 100% fetakaas, rucola & lente-ui)
5,5 -
Manitaria Aglio e Olio
(gebakken champignons met verse knoflook, olijfolie, balsamicocreme & peterselie)
5,5
Alle voorgerechten worden geserveerd met steenovenbrood
Salads
-
Salata - Insalata
-
Choriatiki Salata
(salade van het platteland met een mix van sla, tomaat, komkommer, 100% fetakaas, pepertjes, lente-ui, olijven & een olijfoliedressing)
7,5 / 13 -
Aris Gyros Salata
(geroosterd gyrosvlees met een mix van sla, tomaat, komkommer & ui geserveerd met een frisse tartaardressing)
8,5 / 14 -
Rocca Salata
(rucola met verse tomaat, parmezana vlokken, gebroken walnoten, zongedroogde tomaatjes, balsamico & honing)
6,5 / 12 -
Caesare Salata
(gegrilde stukjes kipfilet met een mix van sla, parmezana vlokken, noten & croutons geserveerd met een frisse tartaardressing)
7,5 / 14
Main
-
Old greek grill cuisine
-
Gyros
(geroosterd & gesneden varkensprocureur met ui, tzatziki & manestra)
15,5 -
Filetto di Manzo
(runder ossenhaas met een mix van verse gebakken groenten & geserveerd met rijst a la fourno)
24,5 -
Kotopoulo Filetto
(kipfilet met tzatziki & manestra)
15,5 -
Spala Pontiki
(2 royale runder diamanthaas tournedos met een mix van versegebakken groenten & geserveerd met rijst a la fourno)
19 -
Mykonos Mixed Grill
(gyros, souvlaki & kipfilet geserveerd met tzatziki & manestra)
18 -
Samos Mixed Grill
(gyros, souvlaki, kipfilet & bifteki geserveerd met tzatziki & manestra)
20
Alle salades worden geserveerd met steenovenbrood
Main
-
Specialiteiten uit de pan of oven
-
Tigania Kotopoulo
(in stukjes gebakken kipfilet met een mix van verse paprika’s & champignons geserveerd in een Metaxa roomsaus met rijst a la fourno)
17,5 -
Artemis
(in stukjes gebakken runderdiamanthaas met een mix van verse paprika’s & champignons geserveerd in een roomsaus met rijst a la fourno)
20,5 -
Mousaka Classic
(Ovengerecht van gebakken laagjes aardappel, aubergine & rundergehakt overgoten met een bechamel fetakaas saus geserveerd met rijst a la fourno)
18,5 -
Giouvetsi Gyros
(ovengerecht van gyrosvlees, tomaat, buffalo mozzarella, lente ui, kaas & room geserveerd met rijst a la fourno)
18,5 -
Arnaki Kokkinisto
(stoofpotje van lamsvlees in tomatensaus met ditalini pasta en 100% fetakaas)
21,5
Main
-
Vis gerechten
-
Solomos en papillotte
(zalm uit de oven in perkamentpapier met schijfjes tomaat, dille & olijfoliegeserveerd met rijst a la fourno)
18,5 -
Scampies
(8 grote gebakken garnalen met kop & staart afgeblust met eenknoflook-dille-citroen dressing geserveerd met rijst a la fourno)
19,5 -
Kalamarakia
(gebakken inktvisringen geserveerd met tzatziki & rijst a la fourno)
17,5 -
Bakaliaros
(3 kabeljauwfilets gebakken in een krokant jasje geserveerd met knoflooksaus & rijst a la fourno)
17,5
Main
-
Vegatarische gerechten
-
Vega Chortofagi
(een royale proeverij van verschillende Mediterraanse gerechten)
21,5 -
Chorto Kotopoulo
(in stukjes gebakken vegetarische kip geserveerd met een mix van verse groente, tzatziki & manestra)
17,5 -
Manestra a la Fourno
(Griekse noodlepasta met tomaat-basilicumsaus, lente-ui & 100% fetakaas uit de oven)
13,5
Junior plates
-
Kindermenu
-
Gyros
(geroosterd gyrosvlees geserveerd met friet, mayonaise & ketchup)
7,5 -
Souvlaki
(een spies van kophaas van de grill geserveerd met friet, mayonaise & ketchup)
7,5 -
Bifteki Kebap
(bifteki van 100% rundergehakt van de grill geserveerd met friet, mayonaise & ketchup)
7,5 -
Kotoboukies
(6 kipnuggets geserveerd met friet, mayonaise & ketchup)
7,5 -
Loukaniko Frikandella
(2 frikandellen geserveerd met friet, mayonaise & ketchup)
7,5
Side plates
-
Synodeftika - Contorno
-
Extra Gyros
(geroosterd & gesneden gyrosvlees met ui)
8,5 -
Manestra
(Griekse noodlepasta)
3,5 -
Rizi a la Fourno
(witte rijst uit de oven)
3,5 -
Patates Tiganites
(verse boerenfriet)
3 -
Griekse pita brood - steenovenbrood
1,5 -
Kruidenboter
(huisgemaakte kruidenboter met steenovenbrood)
3,5 -
Gigantes Fasolia
(grote witte bonen in tomatensaus)
4,5
Desserts
-
Epidorpio - Dolce
-
Baklava & ijs
(huisgemaakte baklava van filodeeg gevuld met walnoten)
6,5 -
The classic Greek
(Griekse yoghurt met honing & walnoten)
7,5 -
Tiramisu
(klassiek Italiaans dessert gemaakt van koffie & disaronno)
6,5
Sauces
-
Saltsa - Salsa
-
Muhammara saus
(Akropolis dipsaus passend bij vleesgerechten)
2,5 -
Champignon roomsaus
2,5 -
Peperroomsaus
2,5 -
Piri piri saus
1,5 -
Knoflooksaus
1,5 -
Mayonaise
0,5 -
Ketchup
0,5
Alle kindergerechten worden geserveerd met een frisse salade
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een frisse salade & vers gebakken friet